Световната продоволствена програма на ООН осигурява храна на децата и насърчава тяхното образование, здраве и

...
Световната продоволствена програма на ООН осигурява храна на децата и насърчава тяхното образование, здраве и
Коментари Харесай

В Руанда програма за хранене в училищата осигурява питателна храна на милиони деца

Световната продоволствена програма на ООН осигурява храна на децата и насърчава тяхното обучение, здраве и хигиена. Целта е да се подсигурява, че до 2030 година всяко дете ще получава здравословна храна всеки ден. Руанда има водеща роля в Асоциацията за храна в учебно заведение - група от 78 страни и 86 сътрудници. 
Бюджетът на програмата в Руанда нарастна от 40 милиона франка през 2021 година до над 73 милиарда франка през тази образователна година. Това означава, че програмата за учебното хранене в този момент обгръща близо 4 милиона възпитаници.
Ахмарин Карим - Световната продоволствена стратегия

Програмата за учебно хранене обаче към момента е изправена пред ограничавания в бюджета. С цел да ограничи казуса страната вкара данъчни облекчения върху ориза и царевицата. 
Едно от провокациите, с които към момента се сблъскваме, е фактът, че учениците към момента се хранят в класните стаи. Не разполагаме със столови, които учениците да употребяват по време на обяд. Липсват ни и задоволително кухненски уреди, с които да приготвяме задоволително храна за учениците. Молим държавното управление да обмисли по какъв начин да решим този проблем. 
Мери Уампогойе - директор на учебно заведение

Правителството на Руанда твърди, че храненето в учебните заведения е неразделна част от тактиката му за справяне с детския апетит. То поема близо 90% % от годишната такса за храна на всички възпитаници. Като страна без изход на море Руанда беше мощно наранена от световното повишаване на цените на храните. Националният статистически институт на Руанда отчете почти 60% годишна инфлация на питателните артикули.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР